Nálam az élhető, hétköznapi paleo működik, amikor azt látom, hogy mindennapi alapanyagokból fantasztikus ételeket tehetek az asztalra. Megnyugtat a tudat, hogy mindenféle flancos alapanyag nélkül olyan étellel kápráztatom el kettőnket, amely akár egy reform étterem étlapján is megállná a helyét. Így lehet újra gondolni egy hagyományos alapanyagot. Jelen esetben a répát.
A legjobb receptek egyébként is két esetben születnek: az egyik, ha nagyon éhes vagyok és gyorsan kell valami finomat, a másik, ha kevés alapanyagból kell gazdálkodjak, mert épp a kievés fázisában van a hűtő.
Na, ekkor kapcsol kreatív fokozatra az agy. :) A mai recept a második esetből született, amikor köretnek épp répát találtam, de már valami változatosabbra vágytam a sült répacsíkoknál. Minimál hozzávalókból maximális íz-élmény. Lehetne akár a gyorsan valami finomat kategória győztese is.

Fantasztikusan finom ropogós, chips élmény lett a vége. A répa enyhe édessége kiválóan passzol a savanyú uborkához és a hús fűszerességéhez.
Gyors ebéd fél óra alatt, ami teljesen új élményt fog adni.
Hozzávalók két főre:
- 1 db kb. 50 dkg-os csirkemell- Gyros natúr fűszerkeverék
- 4 ek. paleolaj a hús sütéshez
- só, bors
- 2 nagyobb sárgarépa (kb. 40-50 dkg)
- 1 dl paleolaj a répa sütéséhez
- 4 db savanyú uborka
Elkészítés
A csirkemellet kifilézem (a húsos csont jó lesz levesbe), kb. 1 cm vastag szeletekre vágom (kb 6 szelet lesz belőle), a gyors fűszerrel, sóval, borssal ízesítem. Mehet is a felmelegített olajba oldalanként 5 percre. Szép pirult, fűszeres kérget sütünk rá.A répát meghámozzuk, ha van zsülien szeletelőnk, azzal gyorsan felaprítjuk, ha nincs, akkor lereszeljük a nagyobbik lyukú reszelőn. Addig az olajat felmelegítjük és a nagy halom répacsíkot 3 részletben, kb. 5-7 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. A gázt közepes fokozatra állítjuk, mert ha hirtelen sül, akkor csak megég, de nem megy ki belőle a nedvesség, így nem is lesz ropogós. Itatóspapírra szedjük. Tálaláskor sózzuk, vagy valami fűszert teszünk rá.
Minden egyszerre elkészül, tányérra szedjük, mellé savanyú uborkát tálalunk. Mehet mellé házi ketchup vagy majonéz is, esetleg zöld saláta a savanyú helyett.
Így lehet 2 hozzávalóból fantasztikus ebédet komponálni.
É n sajnos még nagyon új vagyok, de nagyon finom lett amit már elkészitettem. Kérlek adj több receptet, ha lehet könnyen elkészithetött. Köszönettel. Jolinéni.
VálaszTörlésA nételent jolinénire szeretném javitatni. köszi
VálaszTörlésmiért nem kaptam választ.
VálaszTörlés