Ez az étel kiváló példája annak, hogyan varázsoljunk szokványos, hétköznapi alapanyagokból újdonságot a terített asztalra. Ekészítése nem tart tovább, mint megsütni egy gazdag rántottát, de a hatás garantáltan nem marad el, amikor szervírozzuk.
Hozzávalók darabonként
2 db bacon
1 db tojás
1 karika házi kolbász
3-4 kis kocka kemény sajt (pl.parmezán --> kompromisszum)
1 db koktélparadicsom fele
só
Elkészítés
Veszünk egy muffinformát, kibéleljük a baconszeletekkel (körbetekerjük az aljától kezdve), beletesszük a karika házikolbászt, a koktéparadicsomot, a parmezán kockákat, ráütjük a tojást és megsózzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tetején a tojás az általunk kedvelt állagú nem lesz. Legkiválóbb mellé friss salátát tálalni olajos-citromos dresszinggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése