2013. március 22., péntek

Amerikai paleocsinta



A palacsinta volt mindig is a nagy kedvenc desszertem. Úgy vagyok vele, mint Gombóc Artúr a csokival, nekem jöhet bármikor, bármilyen formában. Az első recept volt, amit új étrendemre átformáltam. Palacsinta nélkül nem telhetnek a napjaim. 
Ez a változat puha, habos állagú, házi szilvalekvárral vagy csokiszósszal kiváló választás, legyen az reggeli vagy egy jó nasi napközben. Nem árulkodik róla, hogy maglisztből készült.



Hozzávalók (kb. 12-13 darabhoz)
3 tojás
3 evőkanál mandulaliszt
3 evőkanál hajdina liszt (kompromisszum, kiváltható gesztenye liszttel)
3,5 dl kókusztej
1 púpos evőkanál nyírfacukor
pici só
Paleolaj (2 evőkanál a tésztába, többi sütéshez)
1/3 csomag sütőpor
Elkészítés
A trükk, hogy úgy kezdjünk neki, mint egy piskótának, ha azt akarjuk, hogy habos, könnyű, igazi vastag amerikai palacsintánk legyen. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a kicsi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a többi hozzávalóval símára keverjük. Kicsit hígabb legyen, mint a megszokott piskóta keveréke. Hozzáadagoljuk a felvert tojáshabot és óvatosan összekeverjük. Pár percet állni hagyjuk, ha nagyon besűrűsödött, higítunk rajta vízzel vagy kókusztejjel.
Előmelegített palacsintasütőbe adagoljuk egy kisebb méretű merőkanállal (kb. 0,5-1 dl/adag), ha kell, elsimítjuk, mindkét oldalát megpirítjuk úgy 2-2 perc alatt.
Türelmesen kisütjük az egész adatot! :)


2 megjegyzés:

  1. olyan jó hogy aki ennyire balfasz felrakja a receptjét a netre... ha egyszer szar a recept mért cseszel ki mással??? bunkó

    VálaszTörlés
  2. Hat bennem felmerul a kerdes, hogy a hozzaszolasod alapjan nem te vagy-e a bunko... ;)

    VálaszTörlés