Egyszerű, de nagyszerű. Még csak receptnek sem nevezném, de jó ötletadó hétvégi villás reggelihez, amikor együtt a család és szeretnénk valami gyors, de annál finomabb reggelivel indítani a napot.
Hozzávalók egy normál adaghoz
2 db tojás
fél dl mandulatej
só
fél gerezd fokhagyma
karikára vágott házi kolbász
zöldségek (paradicsom, uborka, jégcsapretek, pritamin paprika, póréhagyma)
Elkészítés
A tojást felverjük a mandulatejjel, sóval, zúzott fokhagymával és natúrban megsütjük sertészsíron vagy kókuszzsíron, fedő alatt, hogy a teteje is megszilárduljon.
A sütés utolsó percében rátesszük a karikára vágott kolbászt, hogy kicsit átmelegedjen és megolvadjon. Ettől kellően előjönnek az ízei. Végül tálaláskor elrendezzük rajta a zöldségeket és már fogyasztjuk is.
Megengedő étrendben kemény sajtot szórhatunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése