2013. március 25., hétfő

Tökmag pesto


A húsvéti menü előétele ez lesz.
Nem szokványos, mert levessel szoktunk kezdeni, de egy jó fokhagymás zöld kence a ropogósan friss zöldségek mellé beindítja az ízlelőbimbókat.



Hozzávalók 3 személyre
5 evőkanál Paleolaj
2 evőkanál olajtalanított tökmagliszt
1 nagy gerezd fokhagyma
1 evőkanál aprított olajos mag (dió vagy mandula)
1 dl víz
só, bors
zöldfűszerek (bazsalikom, oregáno)
1 újhagyma szára
1 evőkanál szezámmag
Zöldség rudak mártogatósnak (répa, zeller, uborka, paprika, stb.)

Minden hozzávalót aprítunk és összekeverünk, jól eldolgozunk, majd 1 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Ha ekkor kicsit besűrűsödött volna, vízzel tovább higítjuk. Tálaláskor porciózzuk és szezámmaggal meghintjük. 
Kiváló sós nasik mellé, paleo kenyérre, zöldségekhez mártogatósnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése