Nagyon szeretem Jamie Oliver főzőműsorait, annak a szakácsnak aztán tényleg van stílusa. Akár paleos, akár nem a fazon. Na, neki van egy tökéletes sültburgonya receptje (a karácsonyi sorozat műsorban meg tudjátok nézni), anno prepaleo koromban az volt a köret specialitásom. Mindenki oda volt érte. Most, hogy burgonya már nem kerül az asztalra, a véletlen szült egy tökéletes sültcsirkét.
Megint van mit imádni...
Hozzávalók
Húshoz
személyenként 2 db csirke felsőcomb
mindenmentes grill fűszerkeverék (én a Paleokosárban kaphatókat vagy a Vegeta Naturellából válogatok)
só
bors
2 ek paleolaj
2 ek hideg víz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db sütőzsák
Körethez
Kb. 70 dkg-os sütőtök, jobb, ha nem túl édes fajta
fél dl cocomas (kókusztejszín)
1 fej hagyma
bors
só
1 csipet kakukkfű
fél dl víz
Elkészítés
1.) Elkészítem a fűszeres pácot: fél csomag grill fűszerkeveréket a paleolajjal, a hideg vízzel, sóval, borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával összekeverem, szilikon ecsettel a húsok minden oldalát bekenem vele.
2.) Itt jön a trükk: a csirkéket bőrrel lefelé fordítom a sütőzsákban, úgy, hogy sehol se takarják egymást. Attól, hogy a bőr van lefelé, hihetetlenül ropogós lesz a saját zsírjában megsült csirke, ráadásul szép formát is ölt. Ha te is így szereted, ezt ki kell próbálnod. Sütőzsák: miután megtömted a finomsággal 6-7 lyukat kell rajta ejteni, hogy ki tudjon szökni a gőz, másképp felrobban. Tényleg. :)
3.) 200 fokos sütőben 60 percig sütjük. Mire kivesszük, mindenhol szépen megpirult, de belül a saját gőzében párolódva maradt omlós.
4. A körethez sütőben, fél dl vízzel és kicsi sóval, borssal megpároljuk a megpucolt, kockára vágott sütőtököt és a felszeletelt hagymát(alufóliával lefedve kb 30-40 perc). Ez a két zöldség nagyon passzol egymáshoz.
5.) A tök kockákat és a hagymát turmixgépbe teszem, hozzáöntöm a cocomast és a vizet, bele mehet a kevés kakkukkfű és összeturmixolom. Az eredmény egy gyönyörű színű tökpüré, mely ízében verhetetlen. Sokkal jobb, mint a krumplipüré.
6.) Tálaláskor díszítésnek mindenképp szórjunk rá magokat, nagyon kell az ízélményhez, és ha engedjük magunknak, akkor kevés kemény sajtot.
Natúr jégsaláta illik hozzá: fél fej csíkozott jégsaláta, bors, só, ecet, víz és 1 evőkanál eritrit az öntet. Ezzel teljes az élmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése