Itt vagyok, megvagyok, jól vagyok. A belépőm egy gyors finomság, egy szokatlan saláta, mert legtöbbször, ha valami húsfélét teszünk a zöld levelekre, akkor az valami grillezett finomság.
De itt most a füstös aromák, a magyaros ízek kapnak főszerepet. Valamint a meleg és a hideg kontrasztja, melytől felejthetetlenné válik ez a saláta és csak arra tudsz majd gondolni, mikor ehetem újra? :)
Hozzávalók
Alapbármilyen készen vásárolható salátakeverék
fel lehet turbózni paprika, uborka, hagyma, paradicsom karikákkal
3 szelet vékony angolszalonna
12-14 karika kolbász
1 evőkanál Paleolaj
5 szem olajbogyó
Öntet
3 evőkanál Cocomas
1 evőkanál víz
só, bors
fél gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál Paleolaj.
Elkészítés
Az öntethez mindent összekeverni és ez kész is van.Az angolszalonnát felcsíkozzuk, a kolbászkarikákkal együtt egy evőkanál Paleolajon megpirítjuk. A tányérra szórt saláta tetejére tesszük még forrón, rákanalazzuk az öntetet és máris fogyasztjuk.
Egyik kedvenc finomságom. Megfelel gyors ebédnek vagy változatos reggelinek is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése