Az ihlet innen: Pocak Panna mákos kókuszos szelete almával
Amikor paleozni kezdtem, szerencsére elsők között erre a blogra bukkantam rá. Ennek köszönhetően elhittem, hogy ez igen is működhet.:)
Vágjunk bele gyorsan a közepébe, az én variációm:
Paleo mákos guba
A nem paleos családtagjaim is imádták. :)Hozzávalók
Piskóta:
4 tojás3 púpos evőkanál mákliszt (olaj nélküli, préselt)
10 dkg kókuszreszelék finomra őrölve
1 evőkanál vanília kivonat (vagy vaníliás xilit is megteszi)
3 evőkanál eritrit
3 evőkanál Cukvia stevia szirup
fél csomag gluténmentes sütőpor
1 kezeletlen citrom lereszelt héja
3 evőkanál citromlé
2 nagyobb alma megpucolva
5 evőkanál hideg víz
fél dl Paleolaj (1 nagy evőkanál kókuszzsír is jó)
Vaníliás öntet:
1 dl cocomas1 evőkanál vanília eszencia
1 evőkanál eritrit
2 evőkanál víz
Elkészítés
Piskóta
Egyszerűen, mint a piskótát, mert hogy az is.:) A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Másik tálban a tojássárgákat, a citromlevet, a vizet, az édesítőket, a vaníliát és a reszelt citromhéjat összekeverjük. Beletesszük a máklisztet és a darált kókuszt, majd a zsiradékot. Hagyjuk 5 percet pihenni, ha nagyon sűrű lenne, mehet még bele kicsi víz. Az állaga olyan legyen, hogy a fehérje habhoz keverve azzal elegyedjen, szóval enyhén folyós. Amikor pihent 5 percet, mehet bele a sütőpor. Végül összeforgatjuk a fehérje habbal.A sütéshez egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formára lesz szükségünk. Belekanalazzuk a piskóta massza egyik felét, ráreszeljük nagylyukú reszelőn a két almát, majd beborítjuk a maradék tésztával.
Kétféleképpen süthetjük:
ha azt szeretnénk, hogy a belseje vizesebb, kicsit szottyosabb legyen (én így szeretem), akkor 200 fokon kell 20 percet sütni. Ez idő alatt kívül szép piros, de belül kicsit nedves marad.
Ha szárazabbra tervezzük, akkor 170 fokon 35 percet sül.
Öntet
minden hozzávalót összekeverünk, majd hűtőben pihentetjük.Miután kisült a sütemény, még forrón felvágjuk (a papírt óvatosan, lassan húzzuk le róla), vagy kockázzuk és leöntjük a vaníliás öntettel.
Gyors, finom, olcsó, egyszerű és teljesen mákos guba élmény. Nem kell bonyolítani. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése