Univerzális finomság készült a konyhámban. Semleges ízvilágú sós keksz, mely önmagában is finom ropogtatnivaló, de paleo zöldségkrémek, húskrémek alá is kiválóan illik.
Gyorsan, egyszerűen, minimális hozzávalókkal készül.
Hozzávalók
2 tojás
3 enyhén púpos ek. mandulaliszt
2 enyhén púpos ek. szezámliszt
1 kanál sertészsír
só ízlés szerint
fél kk. sütőpor
2 ek. citromlé
Elkészítés
A villával felvet tojáshoz adjuk a többi hozzávalót, kanállal
alaposan összekeverjük. 10 perc pihenő után egy sűrű masszát kapunk, amit két
sütőpapír között jól tudunk nyújtani.
A 2-3 mm-esre elnyújtott tésztát sütés
előtt bevagdossuk úgy 3x3-as méretűre.
150 fokon 20-25 perc alatt készre
sütjük. Ropogós, világos barna állapotában lesz kész.
Széttördeljük, hűlni hagyjuk és önmagában vagy feltét alapnak fogyasztjuk.
Szőlővel és libatepertő krémmel mennyei csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése