2013. augusztus 10., szombat

Mandulás sós keksz

Univerzális finomság készült a konyhámban. Semleges ízvilágú sós keksz, mely önmagában is finom ropogtatnivaló, de paleo zöldségkrémek, húskrémek alá is kiválóan illik.
Gyorsan, egyszerűen, minimális hozzávalókkal készül.


Hozzávalók

2 tojás
3 enyhén púpos ek. mandulaliszt
2 enyhén púpos ek. szezámliszt
1 kanál sertészsír
só ízlés szerint
fél kk. sütőpor
2 ek. citromlé


Elkészítés

A villával felvet tojáshoz adjuk a többi hozzávalót, kanállal alaposan összekeverjük. 10 perc pihenő után egy sűrű masszát kapunk, amit két sütőpapír között jól tudunk nyújtani.
A 2-3 mm-esre elnyújtott tésztát sütés előtt bevagdossuk úgy 3x3-as méretűre. 
150 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ropogós, világos barna állapotában lesz kész.
Széttördeljük, hűlni hagyjuk és önmagában vagy feltét alapnak fogyasztjuk.
 
Szőlővel és libatepertő krémmel mennyei csemege.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése