2013. augusztus 10., szombat

Ropogós cékla chips


Köretként indult, egy jó sültcsirke mellé. Aztán rájöttem, ez mennyei csemege egy jó mártogatóssal csak úgy önmagában, nasi helyett.
Talán sosem ettem volna céklachipset, ha nincs a paleo.
Gyorsan, pár perc alatt elkészíthető finomság.


Hozzávalók

fejenként egy db kb 15-20 dkg-os cékla
Paleolaj vagy kókuszzsír a sütéshez (1,5 dl)

Elkészítés

A céklákat meghámozzuk, megmossuk és kézi szeletelővel vagy késsel nagyon vékony, úgy 1-1,5 mm szeleteket vágunk belőle.
A 170 fokra hevített zsiradékba tesszük kis adagonként és 5 perc alatt készre sütjük. Papírtörlőre szedjük lecsöpögtetni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése