2013. október 15., kedd

Tányérnyi amerikai palacsinta

Szeretem a gyors és változatos reggeliket, vagy épp az öt perces nasikat. Korábban már mondtam, hogy palacsinta imádó vagyok és ez egyáltalán nem változott paleo óta, hacsak nem erősödött ez a szenvedély. Mert hogy palacsintát enni büntetlenül a nap fénypontja. :)

A nagy szeretetnek nagy palacsinta lett a vége, tányérnyi. Nem tenyérni... :)

Forgatható, finom, puha, pufi, vastag palacsinta, amire rápakolsz minden földi jót és befalod.

Hozzávalók személyenként

1 tojás
2 evőkanál víz
1 evőkanál kókuszliszt
1 evőkanál mandulaliszt (vagy egyéb más magliszt)
fél evőkanál olvasztott kókuszzsír
1/4 teáskanál sütőpor
ízlés szerint édesítés, nálam egy evőkanál méz

 


Elkészítés

A tojást a vízzel elkeverem, minden más hozzávaló belekerül, pihen 3 percig és már sütöm is. Felmelegített, zsiradékkal kikent palacsintasütőbe öntök fél evőkanélnyi masszát, hagyom elterülni, nekem úgy 14 cm lesz az átmérője és fedő alatt oldalanként takarékon 2-2 percig sütöm. Nekem ebből 2 db lesz.
Ez idő alatt szépen feljön és szivacsos, puha palacsinta lesz a végeredmény.


Legjobban így szeretem:


csokikrém, banánkarikák, mandulaszeletek, rácsorgatott méz. :)


Tálaláskor mehet egyéb más is: vaj, gyümölcs, lekvár, magkrém, méz, bármi, amit szeretsz.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Receptíró!

    Ez a recept kissé sántít. Nem vagyok kezdő sütő, de ez a recept messze nem fedi a valóságot, ha mindenből annyit kell bele tenni, mint amennyit írnak.

    VálaszTörlés