Semmiről nem kell a paleoban lemondani. Ennek igazi bizonyítéka ez a recept. Egy csupacsokis álom, ropogós fügedarabokkal, édes, puha belsejével még a nem csokiimádókat is leveszi a lábáról.
Sütés közben az egész házat a finom kalácsillat lengte be.
Közeleg a húsvét, méltó helyet kaphat az ünnepi asztalon ez a sütemény. De szívből ajánlom bármilyen ünnepre, eseményre, vagy egyszerű hétköznapra is, ha valamivel különlegessé szeretnéd tenni azt. Félig kihűlve már szeletelhető, gheevel, házi cukormentes lekvárral, vagy egy jó forró paleo kávéval felejthetelen élmény.
Hozzávalók
1,2 dl víz
1 púpos teáskanál útifűmaghéj
3 tojás
2 púpos evőkanál olajtalanított mákliszt
2 púpos evőkanál darált mandula
3 evőkanál nyírfacukor
10 kocka 80%-os étcsoki
1 evőkanál Paleolaj
1 evőkanál natúr kakaópor
1/3 csomag sütőpor
csipet só
5 szem felaprított füge
1 citrom reszelt héja
Elkészítés
Piskóta szerű tésztát készítünk: a 3 tojássárgáját, a vizet, az útifűmaghéjat, a citromhéjat, a nyírfacukrot összekeverjük, nem kell habosnak lennie. Beletesszük a máklisztet, a mandulalisztet, 6 kocka étcsokit megolvasztva (olvasztáshoz használjuk az ek. Paleolajat), a kakaóport, sütőport, az aprított fügét és a maradék 4 kocka csokit felaprítva. Pihentetjük, amíg a tojásfehérjét felverjük a csipet sóval.
Végül összeforgatjuk, nálam a fordított módszerrel: a fehérjét adom a tészta masszához.
175 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük püspök kenyér formában. Mindenképp sütőpapíron (legjobb a szilikonos) érdemes sütni. A papírt melegen nem tudjuk leszedni róla. A puha, nem kiszáradt belsejének titka az olvasztott csoki, a lyukacsos szerkezet az útifűmaghéj eredménye.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése